Tovar

1900 elektrických koní

Nebude trvať dlho, a dočkáme sa oficiálneho predvedenia Pininfarina Battista. Jedná sa o elektrický hyperšportiak. Bude sa jednať o extrémne parametre, s ktorými bude chcieť vyzvať Teslu Roadster 2 do súboja o najrýchlejší sériovo vyrábaný elektromobil na svete.

symbol

Nováčik na trhu
Automobili Pininfarina je novozaložená automobilka so sídlom v nemeckom Mníchove. Pininfarina Battista je dielom automobilky a slávneho dizajnérskeho štúdia Pininfarina v Taliansku. Tieto dve spoločnosti spadajú pod vlastníctvo indického konglomerátu s názvom Maindra. Prvá spomínaná spoločnosť (Automobili Paninfarina) plánuje preraziť na trh s ultra- výkonnými bezemisnými vozidlami hneď radovo. Existencia firmy začala len v tomto roku (začiatkom roka). Cieľ je jasný: obohatiť trh o „technicky pokročilé, rýchle, luxusné a krásne elektromobily. Ich prvý projekt je určite toho dôkazom.

rychlost

Špecifikácie Battistu už poznáme
Automobilka pomaličky odkrýva informácie o svojom projekte. Úplné informácie o modely Battista sa dozvieme už v marci na Ženevskom autosalóne. Informácie, ktoré sú nám už známe, určite zaujmú každého autičkára.
S krútiacim momentom 2 300 Nm a konskou silou o 1417 kW (1900 konských síl), o ktorých automobilka hovorí, bude auto jedno z najrýchlejších na svete (sériovo vyrábané vozidlá). Krútiaci moment produkujú až štyri elektromotory, čo znamená, že maximálna rýchlosť bude dosahovať 400 kilometrov za hodinu. Zrýchlenie z nuly na sto potrvá kratšie ako dve sekundy. Pokiaľ pôjde o zrýchlenie na 300 kilometrov za hodinu, potrvá to necelých dvanásť sekúnd. Tieto čísla sú pri elektromobile ohromujúce. Dokonca bude Battista rýchlejší ako stroje vyrobené na okruhy Formuly 1.  S dojazdom 500 kilometrov sa nemusíme báť ani častých zastávok na nabíjacích staniciach.

Cena zodpovedajúca kvalite
Vyrobených bude 150 kusov. 50 kusov poputuje do Európy, 50 do USA a 50 do Ázie. Cena sa bude pohybovať medzi 2 až 2,5 mil. dolárov.
Neostáva nám nič iné, ako dúfať, že Battista pokorí Teslu Roadster 2 a stane sa najrýchlejším elektromobilom na svete. Máme sa na čo tešiť!