Nezařazené

Čo vám vraví móda?

Obliekanie sa považuje spolu s inými vecami za jedno z najdôležitejších a najvecnejších vyjadrení vlastnej osoby. Od pradávna sa vravievalo (či už sa nám to páči, alebo nie) že šaty robia človeka. No a v istom slova zmysle, ak nehovoríme o povrchnom a pohŕdavom postoji, je toto tvrdenie pravdivé. Nemusíte mať predsa 500 eurové nohavice, aby ste na ľudí pôsobili ako slušný a vychovaný človek, avšak ak budete mať aj 20 eurové nohavice čisté a upravené, budete ako slušný človek pôsobiť.

modelka

Okolo módy sa točí skutočne množstvo časopisov, článkov, diskusií, tipov trikov, reportáží a odporúčaní, môžete si napríklad pozrieť aj pre pár nových inšpirácií, možno zistíte niečo nové a zaujímavé, ak vám dochádzajú nápady.

Jedno veľmi dobré odporúčanie vraví, že keď chcete svoj šatník držať v istých limitoch, mali by ste vždy, keď si niečo nové kúpite, niečo staré vyhodiť. A je skutočne pravda, že občas sa zíde urobiť si v šatníku aj veľké napríklad jarné upratovanie. Dávajte si však veľký, pozor a poriadne si premyslite, čo už vo vašom šatníku nemá a ani nikdy mať nebude žiadne využitie. Často sa totižto stáva (najmä mne) že vyhodím niečo, čo potom hľadám, mrzí ma to a chcela by som si to obliecť, dokonca aj napriek tomu, že som to nikdy dovtedy nenosila. Jednoducho a dobre – platí tu isté pravidlo schválnosti.

oděvy

Pár tipov na záver

  • Ak nosíte väčšinou džínsy alebo nohavice, ktoré majú vysoký pás, prebytočne dlhé tričká jednoducho odstrihnite nožnicami! Je to veľmi jednoduché a tiež aj veľmi účinné. Najlepšie takéto tričká odstrihnete tak, že ich preložíte na dve – štyri polovice, aby bol váš strih čo najpresnejší.
  • Pre pridlhých košeliach alebo blúzkach môžete tiež skúsiť kúsok odstrihnúť, ak si však na to netrúfate a bolo by vám ľúto odstrihnúť takú peknú blúzku jednoducho si ju zapnite len do polovice a zvyšnú časť nechajte buď otvorenú alebo si z vystávajúcich koncov zaviažte vpredu na bruchu uzol.